Je wil een bewonerskaart aanvragen?

Iedere natuurlijke persoon die in Genk of Bree gedomicilieerd is, in een residentiële woonwijk die gelegen is binnen een blauwe zone, kan een bewonerskaart aanvragen. Deze kaart laat toe dat een wijkbewoner zijn voertuig binnen een aanvaardbare afstand van zijn woning, op het openbaar domein parkeert. De aanvrager moet het bewijs leveren dat hij in deze zone gedomicilieerd is. Hij moet ook bewijzen dat het voertuig op zijn of haar naam is ingeschreven. Betreft het een leasingvoertuig, kan hiervoor een bewijs van het bedrijf dat u hoofdbestuurder bent, gebruikt worden.

De bewonerskaart kan enkel gebruikt worden voor het voertuig waarvan de nummerplaat op de kaart vermeld staat.

Site Genk:

Een bewonerskaart kan aangevraagd worden, online via www.parkeren.be/genk of in de parkingshop in Genk. Per adres worden de eerste twee bewonerskaarten gratis verdeeld, vanaf een derde kaart betaalt men 100 euro per jaar, per kaart.

Site Bree:

Woon je in een blauwe zone? Dan kan je een bewonerskaart (sticker) aanvragen. Je kan daarmee gratis parkeren op vrije parkeerplaatsen dichtbij je huis. In het centrum zijn 4 parkeerzones. Met jouw sticker kan je enkel in je eigen zone onbeperkt parkeren. Let wel, binnen de kleine ring moet je altijd je parkeerschijf gebruiken.

Op 1 januari 2020 ruilden we onze blauwe bewonerssticker om voor een gouden. Deze gouden versie blijft nog geldig tot 1 januari 2022. Hoe en waar je je nieuwe sticker kan aanvragen en omruilen, wordt later dit jaar bekend gemaakt. In andere zones ben je bezoeker en leg je -net zoals andere bestuurders- de blauwe schijf.

Een bewonerskaart aanvragen kan via deze link: https://www.bree.be/vraag-hier-je-bewonerskaart-aan

 

 

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 089 39 14 10.