Parkeren in een blauwe zone

Site Bree:

In het centrum van Bree is in een aantal straten en pleinen de parkeertijd beperkt omdat ze in de blauwe zone liggen. In deze zone is het verplicht de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen te leggen.

De locaties waar het gebruik van een parkeerschijf verplicht is, herkent men aan de blauwe verkeersborden met de witte P en het symbool van een parkeerschijf. In Bree wordt veel gebruikgemaakt van zoneborden. Deze borden duiden een geheel van straten en pleinen aan die binnen een blauwe zone vallen. De borden worden geplaatst aan de grenzen van de zone. Op bepaalde plaatsen werden ook wegmarkeringen (blauwe strepen) aangebracht aan het begin van de blauwe zone.

Wanneer de parkeerschijf gebruiken?

In de blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf verplicht van 9 uur tot 18 uur, alle dagen behalve op zon- en feestdagen, tenzij er andere voorwaarden zijn aangebracht op de signalisatie.

Met een geldige parkeerschijf kan men 2 uur parkeren, te rekenen vanaf het uur dat werd aangeduid op de schijf. Een onderbord geeft eventuele uitzonderingen aan. OPGELET! In het centrum van Bree kan je maximum 30 minuten zonder parkeerschijf parkeren. Dit is een shop&go zone. Een overzicht vind je op  deze website. Bij het verstrijken van de maximaal toegelaten parkeertijd moet men de parkeerplaats verlaten hebben.

Hoe de parkeerschijf gebruiken?

De indeling op de parkeerschijf gebeurt in stappen van een half uur. Plaats de pijl van de parkeerschijf op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Komt men bijvoorbeeld om 12.06 uur aan, dan schuift men de pijl op 12.30 uur.

Leg de parkeerschijf tot slot duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen

Site Genk:

Beperkt gratis parkeren in de blauwe zone:

Parkeerzone wanneer parkeren met parkeerschijf toegestane parkeerduur
Zaveldriesstraat, Koning Boudewijnlaan, Weg naar As thv De Appel en de Hoogstraat thv de Broederschool Alle dagen, van 9u tot 18u max. 30 min.
Stoffelbergstraat, St-Martensbergstraat, Kuilenstraat, Parking Weg naar As thv Collegelaan tot 22u Alle dagen, van 9u tot 18u max. 1 uur
Parking Weg naar As thv Collegelaan Alle dagen, van 9u tot 22u max. 1 uur
Jaarbeurslaan, Parking de Post, Europalaan thv het Jeugdhuis, Dennenstraat, Herinneringstraat, Vooruitgangstraat, Eeuwfeestlaan, Verbindingslaan (tussen Breemenhaag en Stalenstraat), Heppenzeelstraat, Reinpadstraat (even zijde tussen Bochtlaan en Jan Habexlaan), Lourdeskapelstraat, Stoffelbergstraat, Kuilenstraat, St-Martensbergstraat, Steeneikstraat, Kloosterhof, Truyenlandstraat, D'Ierdstraat, Neel Doffstraat, Klokuil, Kempenlaan, Stichelberglaan, Guido Gezellelaan, Koningin Astridlaan, Vooruitzichtlaan, Uitbreidingslaan, Leopold III-laan, Guldensporenlaan, Jan Mathijs Winterslaan, Vlakveldplein, Peter Benoitlaan, Deken Heeserplein, Schabartstraat, Dinselstraat, Paardskuil, Windmolenstraat, Valgaarstraat, Paneelstraat, Krekeldries, Molenblookstraat Alle dagen, van 9u tot 18u max. 2 uur
Schoolomgevingen Collegelaan: Sint-Lodewijkstraat, Reinpadstraat, Mispadstraat, Mosselerlaan, Collegelaan Ma tot vr van 9u tot 18u, behalve schoolvakanties max. 2 uur
Europalaan thv Molenvijvers (enkel eerste deel) Alle dagen, van 9u tot 18u max. 3 uur
Geen parkeerschijf of langer geparkeerd dan uw schijf aanduidde? Dan kiest u automatisch voor het dagtarief van 15 euro.    
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie CARMA via het contactformulier of telefonisch via 089 39 14 10.