Nieuws

Het belangrijkste voordeel van de app 112 BE is dat je de noodnummers niet moet onthouden en je deze dus ook niet kan vergeten als je in paniek bent. Je klikt gewoon op het icoontje van brandweer, ambulance of politie afhankelijk van welke hulp je nodig hebt.

Als je meerdere diensten tegelijk nodig hebt, bijvoorbeeld zowel de ziekenwagen als de politie, kan je best “ziekenwagen of brandweer” kiezen zodra er sprake is van een medisch noodgeval. Maar ook als je een verkeerde keuze maakt zal de operator je altijd verder helpen. 

De Politie wenst de mogelijkheden inzake online aangifte via de website Police-on-Web tijdelijk uit te breiden om een onthaal te garanderen mits naleving van de COVID-19 maatregelen.

Huiselijk geweld of intrafamiliaal geweld - lancering van een nieuw online ondersteuningsplatform

De Politiezone Zuid is onlangs toegetreden tot de online chatservice die op 9 april laatstlede door de politie van Brussel-Hoofdstad-Elsene werd gelanceerd om slachtoffers van huiselijk of intrafamiliaal geweld hulp te bieden.

Coronavirus : Contact tracing - opgelet voor popingen tot phishing !

Indien u het Coronavirus heeft opgelopen of u bent in contact gekomen met een persoon die besmet werd met het Coronavirus dan zal u gecontacteerd worden door een medewerker van de overheid.

In Brussel wordt de opvolging voorzien door de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Er zal enkel contact worden genomen via:

-02 214 19 19 (telefoon)

-8811 (SMS)

! Wees op uw hoede voor andere nummers en klik niet op hyperlinks in SMS'en !

 

Op basis van een advies van de Groep van Experts belast met de Exit Strategie (GEES) is de Nationale Veiligheidsraad vandaag, vrijdag 24 april, bijeengekomen om de exitstrategie uit de coronacrisis te bepalen.