Brussels parket waarschuwt :Valse postbode rooft flats leeg

Het parket van Brussel wenst, door middel van dit persbericht, de aandacht van de bevolking te vestigen op een nieuwe techniek van diefstal met bedrog.

Tussen maart 2019 en februari 2020 werden 20 dossier binnen de politiezone Ukkel - Oudergem - Watermaal-Bosvoorde geopend waarbij telkens dezelfde modus operandi werd gevolgd:

De feiten doen zich steeds voor in een flatgebouw, een verdachte belt aan bij een oude dame en stelt zich voor als de postbode die een pakketje komt afleveren. Het slachtoffer gaat naar beneden en laat intussen de deur van het  appartement tegen of half open staan.

Ondertussen is de mededader van de valse postbode, die er voorheen in geslaagd is het gemeenschappelijk deel van het flatgebouw binnen te dringen, het slachtoffer gaan bestelen in haar appartement.Het slachtoffer komt aan in de hal van het gebouw en raakt aan de praat met een dame (medeplichtige van de misdadigers) die haar meedeelt dat de postbode het pakketje in zijn wagen is gaan halen.

Het slachtoffer verliest uiteindelijk haar geduld en gaat opnieuw naar boven waar ze dan vaststelt dat ze bestolen is geweest.

De wijk rondom de Vorstlaan en diens omgeving te Oudergem en Watermaal-Bosvoorde werden al meermaals geviseerd door deze misdadigers.

Daarom willen wij u vragen om extra alert te zijn in het geval een man bij u zou aanbellen en zich voorstelt als de postbode. Gelieve in elk geval uw appartement goed af te sluiten voor u naar beneden gaat en wanneer u geen postbode aantreft maar enkel een dame die u vraagt om op de postbode te wachten, contacteert u best onmiddellijk de politie.

Op gerechtelijk vlak werd er een magistraat aangesteld om deze verschillende dossiers te centraliseren en zijn er verschillende onderzoeksopdrachten lopende teneinde deze daders te identificeren en te arresteren.