Geloof niet blindelings elke mail van itsme

Iedereen heeft een eigen identiteit. Ook itsme®. Maar jammer genoeg gebruiken oplichters soms valselijk onze naam en logo. Zo proberen ze je te misleiden en je persoonlijke gegevens te stelen.

Houd daarom bij het lezen van een mail (of sms) altijd het woord SAFE in gedachten: SAFE

itsme_NL

Schrijfstijl
Leest de mail alsof hij geschreven werd door Google Translate? Dan mag je er zeker van zijn dat hij fake is. Maar let op: niet elke phishingmail staat boordevol fouten.

Afzender
De afzender van een mail kan heel makkelijk vervalst worden. Toch wordt er vaak gekozen voor een willekeurig e-mailadres. Komt de mail niet van victor@itsme.be of partner@itsme.be? Dan is het geen mail van itsme®.

Fake link
Twijfel je over de echtheid van een mail, klik dan zeker niet op links of bijlagen. Hou het pijltje met je muis boven de link zonder te klikken, dan zie je in de linkerbenedenhoek naar welke site je geleid zou worden.

ePrivacy
Het allerbelangrijkste dat je moet onthouden is dat itsme® of je bank nooit om je persoonlijke codes zal vragen. Wordt er in de mail naar je login- of bankcodes gevraagd, ga er dan maar van uit dat het een phishingmail is.

Twijfel je of je een phishingmail hebt gekregen? Blijf kritisch en neem het zekere voor het onzekere. Klik op geen enkele link, antwoord niet en stuur de mail door naar verdacht@safeonweb.be en victor@itsme.be.