Etterbeek

De gemeente Etterbeek in het hart van het Gewest beslaat 3,1 km2 en grenst aan de Europese wijk en het Jubelparkcomplex. 

Deze gemeente werd bijna volledig in de 19de eeuw gebouwd, getuige daarvan is de architectuur.

Een halve eeuw lang waren er in Etterbeek garnizoenen gelegerd. De huidige campussen van de VUB en de ULB werden gebouwd op de oefenterreinen van de kazernes, die tussen 1875 en 1883 werden opgetrokken.

Etterbeek ligt op een boogscheut van zowel het Zoniënwoud als het stadscentrum. De gemeente wordt doorkruist door de Louis Schmidtlaan en de Sint-Michielslaan, die uitgeven op de Europese wijk.

Etterbeek beschikt over het dichtste onderwijsnet van het land en telt tal van groene zones zoals het Jean-Félix Happark of de tuin van Fontenay-sous-Bois. Etterbeek is een bruisende handelsgemeente, getuige de levendige wijken De Jacht, de Tongerenstraat en het Jourdanplein (met de bekende markt).

Een halve eeuw lang waren er in Etterbeek garnizoenen gelegerd. de huidige campussen van de VUB en de ULB werden gebouwd op de oefenterreinen van de kazernes, die tussen 1875 en 1883 werden opgetrokken.

Etterbeek ligt op een boogscheut van zowel het Zonïenwoud als het stadscentrum. De gemeente wordt doorkruist door de Louis Schmidtlaan en de Sint-Michielslaan, die uitgeven op de Europese wijk.

Etterbeek beschikt over het dichtste onderwijsnet van het land en telt tal van groene zones zoals het Jean-Felix Happark of de tuin van Fontenay-sous-Bois. Etterbek is een bruisende handelsgemeente, getuige de levendige wijken De Jacht, de Tongerenstraat en het Jourdanplein (met de bekende markt)

Inwoners

Gelieve hier te klikken om de bevolkingsstatistieken te raadplegen.