Sint-Lambrechts-Woluwe

Deze residentiële gemeente van 7,2 km2 wordt doorkruist door het Woluwedal en ligt in het oosten van de Brusselse agglomeratie.

Het landschap zit vol contrasten: huizen te midden van overgebleven stukjes groen worden afgewisseld met de universiteitsgebouwen van de UCL, talrijke bedrijfszetels en administratieve centra.

Ook het Woluwe Shopping Center is op het grondgebied van de gemeente gevestigd. Het Maloupark, het Georges Henripark, het Bronnenpark, het Roodebeekpark, het Park van het Slot, het Neerveldpark, de Tombergtuin en de Tuin van Geneeskrachtige Planten zijn stuk voor stuk groene zones met een grote ecologische waarde. Sint-Lambrechts-Woluwe is ook een gemeente met een bloeiend cultureel leven en diverse creatieve centra, zoals van de Vootstraat, de Malou-ateliers en het cultureel centrum 'Wolubilis'.

Door de verstedelijking die zich de voorbije eeuw geleidelijk heeft doorgezet, is Sint-Lambrechts-Woluwe integraal deel gaan uitmaken van de stad en toch kunnen de inwoners nog genieten van een bevoorrechte en ruime woonomgeving met tal van voorzieningen, uitgestrekte groene ruimten en vlotte verbindingen.

Inwoners

Gelieve hier te klikken om de bevolkingsstatistieken te raadplegen.