Sint-Pieters-Woluwe

Eveneens residentieel is Sint-Pieters-Woluwe dat tal van faciliteiten biedt aan haar residenten waaronder een indrukwekkend sportcentrum.

De kosmopolitische en overwegend residentiële gemeente Sint-Pieters-Woluwe telt in totaal 180 hectare aan groene ruimten en strekt zich uit over 8,9 km2. Het Woluwepark, de Mellaertsvijvers en het Zoniënwoud bieden uitgelezen mogelijkheden om te gaan wandelen en rustig te genieten van de natuur.

Daarnaast telt Sint-Pieters-Woluwe ook tal van ambassades.

Het grondgebied wordt doorkruist door twee hoofdwegen: de Tervurenlaan (aangelegd ter gelegenheid van de Expo van 1897), die het centrum van Brussel met het Zoniënwoud verbindt, en de Woluwelaan, aangelegd langs de beek waaraan de gemeente haar naam te danken heeft. Rond de Tervurenlaan zijn tal van architectuurpareltjes terug te vinden.

Sint-Pieters-Woluwe biedt zijn inwoners ook tal van diensten, zoals één van de best uitgeruste sportcentra van het Brussels Gewest, waar meer dan 40 sporten beoefend worden. Het culturele leven speelt zich af in diverse centra, het gemeentehuis (met de bibliotheek), de wijken en de musea (Museum voor het Stedelijk Vervoer te Brussel)

Inwoners

Gelieve hier te klikken om de bevolkingsstatistieken te raadplegen.