Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

Vertrek veilig op vakantie en vraag toezicht aan

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg: zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers. Er zijn tal van eenvoudige maatregelen die je kunt nemen om potentiële dieven af te schrikken. Een bijkomende maatregel is je afwezigheid melden bij je lokale politiezone. Die kan dan beslissen om geregeld bij je woning langs te gaan of voorbij te rijden. Het risico op inbraken wordt hierdoor kleiner en de politieaanwezigheid verhoogt de algemene veiligheid in de wijk.

Vakantietoezicht is een gratis dienstverlening die de lokale politie aanbiedt aan de bevolking. Het bestaat uit een verhoogd toezicht door politie op de woningen waarvan de bewoners voor langere tijd met vakantie zijn. De lokale politie voert op verschillende tijdstippen, zowel overdag als 's nachts, controles uit. Telkens een patrouille is langs geweest, wordt een briefje in de brievenbus achtergelaten met daarop het tijdstip van de controle en eventuele opmerkingen.

Het vakantietoezicht moet minstens 7 dagen voor vertrek aangevraagd worden en mag niet langer dan 3 maanden op voorhand aangevraagd worden.

Om van dit toezicht te genieten,hoeft u het enkel aan te vragen. Dit kan op twee manieren.

  • Online - Surf naar www.police-on-web.be en vraag van thuis uit uw afwezigheidstoezicht aan.
  • Via formulier - Door ons een ingevulde aanvraag te bezorgen

We hebben een document ter beschikking dat je kan invullen.

Inscannen en doormailen naar pz.berlaarnijlen@police.belgium.eu of per post verzenden naar:

Lokale Politie Berlaar-Nijlen

Statiestraat 11

2560 NIJLEN

U hoeft enkel de termijnen te respecteren, wij doen de rest.

Fijne vakantie en geniet er van!

Vakantietoezicht BESAFE
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Berlaar - Nijlen via het contactformulier of telefonisch via 03 466 16 16.