Geef fietsendieven geen kans!

Jaarlijks worden enkele honderden fietsen gestolen in onze politiezone! Ook jij kan het slachtoffer worden van een fietsdiefstal. Het is dus belangrijk dat we onze krachten bundelen om deze diefstallen te voorkomen.

Naast het gebruik van een goed slot raden we je aan je fiets te laten graveren. Door je rijksregisternummer in het kader te laten graveren, is je fiets rechtstreeks aan jou gekoppeld. Aan de hand van deze unieke code kunnen wij snel de eigenaar achterhalen van een teruggevonden fiets. Bovendien is een gemarkeerde fiets een minder interessant doelwit voor fietsdieven.

Vergeet ook niet een fietspas in te vullen! Klik hier om de fietspas te openen. Vul hem volledig in en bewaar hem zorgvuldig. Indien je ondanks alle voorzorgen toch nog slachtoffer wordt, kan je hiermee makkelijk aangifte doen.

Om je fiets te laten graveren kan je in jouw gemeente terecht:

Herentals

  • Oneven maanden (maart, mei, juli, september en november): elke 3de zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur op het Verkeerseducatief Centrum, Vorselaarsebaan 5.
  • Even maanden (februari, april, juni, augustus en oktober): elke 3de woensdag van de maand aan het fietspunt van het station van Herentals.

Afspraak maken? Dit kan via het E-loket op www.herentals.be of via 014 28 50 50

Grote fietsgraveeractie tijdens de week van de mobiliteit aan het fietspunt, voorkant station Herentals van 7.00 tot 18.00 uur. Zonder afspraak.

Klik hier voor meer info

Herenthout

Voor het labelen/graveren van je fiets moet je in Herenthout een afspraak maken.

Klik hier voor meer info

Grobbendonk

Je fiets laten graveren kan gratis op het gemeentehuis en dit elke eerste maandag van de maand tussen 17.30 en 19.30 uur. Op diezelfde maandag kan je in de voormiddag ook op afspraak langskomen. Hiervoor neem je best even contact op met de technische dienst om een afspraak vast te leggen.

Klik hier voor meer info

Olen

Op geregelde tijdstippen kan je je fiets laten labelen in Olen. 

Klik hier voor meer info

Vorselaar

In Vorselaar is het niet mogelijk je fiets te laten graveren. Je kan terecht bij buurgemeente Grobbendonk.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer ons via het contactformulier of telefonisch via 014 244 200.