Nieuws

Rookverbod

Op vrijdag 12 oktober jl. leverden onze politiemensen bijstand aan inspecteurs van de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid tijdens een controle op de naleving van het rookverbod in de horeca. In totaal controleerden we 13 horecagelegenheden binnen onze politiezone.

3 processen-verbaal werden opgesteld lastens de uitbaters: assenbakken die op de toog stonden, een rokersruimte die open stond, agecoins voor de sigarettenautomaat die voor het grijpen lagen en een uitbater die aan het roken was. Verder werden ook vier rokers beboet en dienden onze inspecteurs 1 waarschuwing te geven.

Jaarverslag 2017

Wij presenteren met trots ons nieuw jaarverslag. Hiermee willen wij je informeren over de prestaties en de resultaten van ons politiekorps in 2017. Het jaarverslag biedt ook een overzicht van de uiteenlopende activiteiten van ons politiekorps.

Nieuwe medewerkers gezocht!

We zijn op zoek naar twee nieuwe medewerkers! Het gaat om voltijdse administratieve functies op ons hoofdcommissariaat in Herentals:

  • Consulent Mensen & Middelen Personeel
  • Consulent Mensen & Middelen Beleid & communicatie
Lokale Politie Neteland

Op 20 september werkten we mee aan een grootschalige WODCA-actie georganiseerd in de provincie Antwerpen. Onze politiemensen voerden controles uit over de ganse politiezone. Er werd niet enkel gecontroleerd op alcohol maar ook op drugs.

We controleerden 83 voertuigen en 12 personen. Hierbij stelden we 5 processen-verbaal op voor rijden onder invloed van alcohol. Geen enkele persoon was onder invloed van drugs.

Een belegging met uitzonderlijke winst? Als het te mooi is om waar te zijn, dan is het dat ook

Wist je dat oplichters vaak gebruikmaken van “alternatieve” financiële producten?

Fraude komt overal voor. Ook bij beleggingen en financiële diensten. Vaak lijken oplichters zó betrouwbaar, dat het niet eens zo moeilijk is om met je centen te gaan lopen. Ze proberen je in de val te lokken met aantrekkelijke “alternatieve” beleggingsvormen. Daarom voert de FOD Economie in samenwerking met FSMA en Wikifin een campagne om burgers te sensibiliseren en te waarschuwen voor de valkuilen van beleggingsfraude.