Nieuws

Politie Neteland pakt exhibitionist op

Speurders van de lokale politie Neteland arresteerden woensdagnamiddag een verdachte die in aanmerking komt voor de feiten van exhibitionisme te Olen ten overstaan van kinderen. De 32-jarige verdachte werd donderdag voor de onderzoeksrechter te Turnhout geleid die hem vrijliet onder strenge voorwaarden.

 

Neteland arresteert verdachte voor handel verdovende middelen

Lokale politie Neteland viel woensdagochtend, in opdracht van de onderzoeksrechter binnen in een woning in de Nieuwstraat in Herentals. De politie nam 83 gram cannabis en een kleine hoeveelheid XTC in beslag. Verder troffen ze nog attributen aan die kunnen wijzen op handel in verdovende middelen. Er werd een som geld in beslag genomen.

Centrum van Herenthout wordt tijdelijk woonerf

Sinds 8 juni mogen de horecazaken opnieuw openen, maar wel onder strikte voorwaarden. Eén van die voorwaarden is het respecteren van de afstandsregel. De horecazaken moeten zo opgesteld zijn dat de 1,5 meter tussen de gasten die aan verschillende tafels zitten, gewaarborgd is. Dit geldt zowel voor de tafels binnen als op het terras. Het aantal tafels in de zaak moeten hieraan aangepast zijn.

Dit betekent voor velen een vermindering van de capaciteit en dus ook de rendabiliteit. Om de horecazaken de kans te geven hun capaciteit te behouden en zelfs uit te breiden door grotere terrassen te zetten, heeft het gemeentebestuur beslist om het centrum tijdelijk om te vormen tot woonerf.

Resultaten snelheidscontroles centrum Herentals

Het verkeersteam van lokale politie Neteland voerde afgelopen week snelheidscontroles uit in het centrum van Herentals. Ze controleerden in het totaal 1901 voertuigen in het Hofkwartier en de Grote Markt.  88 bestuurders lapten er de snelheidsbeperking van 20 km/uur aan hun laars.

De overtreders riskeren boetes tussen 53 en 207 Euro. Iemand die geflitst wordt tegen een hogere snelheid dan 57 km/uur, wordt gedagvaard voor de rechtbank en is naast een fikse boete minstens 8 dagen zijn rijbewijs kwijt.

 

Wij organiseren een digitale politieraad op 10 juni 2020 tijdens de periode waarin de federale maatregelen inzake “social distancing” als gevolg van de Covod-19 pandemie van toepassing zijn.