Over ons

Op zoek naar een specifieke politiedienst? Van de Dienst Wijkwerking tot de Dienst Verkeer je vindt ze hier allemaal.

Onder deze rubriek vind je onder andere ons organogram en onze missie, visie, waarden. Ook vind je er meer informatie over wie wij zijn, het zonaal veiligheidsplan en onze bestuursorganen.

Met enige trots stellen we graag onze jaarverslagen voor. Het jaarverslag is een bonte verzameling van beelden, verhalen en cijfers over de activiteiten van ons politiekorps.

Sinds 1 januari 2011 geldt in de hele politiezone een eenvormige politiecodex. In Grobbendonk, Herenthout, Olen, Vorselaar en Herentals gelden dus dezelfde regels, op enkele plaatselijke uitzonderingen na.

Wanneer je interesse hebt in een carrière bij de geïntegreerde politie, dan beschik je over verschillende mogelijkheden. Je kan zowel op federaal als lokaal niveau aan de slag als lid van het operationeel kader of als burgerpersoneel (CALog). De leden van het operationeel kader, de politieambtenaren hebben specifieke bevoegdheden en staan in voor het politiewerk. Het burgerpersoneel is belast met de uitvoering van administratieve en/of logistieke taken.