Campagne WEDERZIJDS RESPECT

Een goede relatie tussen burger en veiligheidsberoepen is van groot belang in onze maatschappij. Om een contructieve bijdrage te leveren aan het bevorderen van deze relatie heeft de Algemene Directie Veiligheid & Preventie van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken de campagne Wederzijds Respect ontwikkeld. 

Campagne wederzijds respect

De campagne focust op verbinding als dé manier om het vertrouwen tussen de burger en de veiligheidsberoepen te verhogen. Een versterking van het vertrouwen zorgt voor meer respect, dit kan op zijn beurt een impact hebben op het tegengaan van de agressie en het geweld tussen burger en veiligheidsberoepen.

De ultieme boodschap van de campagne is : " wie elkaar (beter) kent, respecteert elkaar meer." Daarom is de rode draad van de campagne het verbindend werken. Uit gesprekken met het  middenveld is gebleken dat de burger niet steeds bekend is met de taken en opdrachten van de verschillende veiligheidsberoepen, wat tot misverstanden kan leiden.

Ken jij alle veiligheidsberoepen? Wie is wie? Wat doet een politieagent, gemeenschapswacht of private bewakingsagent nu eigenlijk? Voor wat kan ik bij hem/haar terecht? Klik op volgende link voor meer informatie over deze campagne: Ken je de veiligheidsberoepen? | BeSafe