Nieuws

Tijdens de zomerperiode zet politiezone AMOW in op fietsdiefstalpreventie

Nu velen door de coronacrisis de fiets (her)ontdekt hebben, zullen we tijdens de zomermaanden extra aandacht besteden aan fietsdiefstalpreventie. We geven tips om fietsdiefstal te voorkomen en roepen op om verdachte situaties te melden via het nummer 101.

Voorkom diefstal op je werf

De zomermaanden zijn aangebroken. Binnenkort begint dan ook het bouwverlof. Zoals elk jaar worden er tijdens deze welverdiende rustperiode veel werven stilgelegd.

Jammer genoeg zullen tijdens het bouwverlof ook veel personen met slechte bedoelingen hun kans wagen. Daarom willen we alle bouwbedrijven eraan herinneren dat het belangrijk is om hun bouwwerven voor de vakantie te beveiligen.

Dit betekent niet alleen de toegangen beveiligen, maar ook bijvoorbeeld geen waardevol materiaal  achterlaten.

Resultaten verkeersactie PACE

Tijdens de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 juni 2020 voerden de drie politiezones van PACE (Politieassociatie Centrum), zijnde AMOW, Dilbeek en TARL, een verkeersactie uit.

Aangifteplicht geneutraliseerde wapens

Vanaf nu zijn geneutraliseerde vuurwapens aangifteplichtig. Concreet betekent dit dat de proefbank de wapens die nu geneutraliseerd worden laat registreren door de provincie.

Joepie, het is zomer!

Het belooft weer een warme zomer te worden. Het perfecte weer om je vrienden en familie terug op te zoeken als het mag na die bijzondere periode van COVID-19-maatregelen.

Iedereen neemt stapsgewijs zijn reguliere leven terug op. Jammer genoeg betekent dit ook dat inbrekers terug buiten komen.