Nieuws

Dringende herstelling betonplaat Z.5 Mollem

Een verzakte betonplaat op de Assesteenweg – Z.5 Mollem t.h.v. nummer 36 (aan de zijde van bandencentrale Q Team) dient zo snel mogelijk hersteld te worden.

De aannemer start op dinsdag 5 januari met de herstellingswerken en deze duren vermoedelijk tot en met 18 januari (uitharden beton).

Verkeerslichten zorgen voor alternerend verkeer, waardoor er steeds doorgaand verkeer mogelijk is. De industriezone blijft bereikbaar.

Afwijking avondklok voor dieren tijdens oudejaarsnacht

Eigenaar van paard of vee?

Vraag een attest aan om tijdens oudejaarsnacht op dieren te letten.

In de provincie Vlaams-Brabant kunnen eigenaars van paarden en ander vee een attest aanvragen bij het lokaal bestuur om tijdens de nacht van 31 december 2020 op 1 januari 2021 bij hun dieren te zijn. Dat kan in principe niet omdat de avondklok dan van kracht is.

Zo wil de gouverneur van Vlaams-Brabant toch de dieren-eigenaars de kans geven om hun dieren gerust te stellen, mocht er ondanks het verbod toch vuurwerk afgestoken worden. 

Samenscholingsverbod in Asse tussen 22 uur en 00 uur blijft van kracht tot en met 15 januari 2021

Elke samenscholing van meer dan twee personen in de openbare ruimte op het grondgebied van de gemeente Asse tussen 22.00 uur en 00.00 uur is verboden.

Dit is een aanvullende maatregel op het ministerieel besluit van 28 oktober 2020. Vanaf 00.00 uur is het krachtens dit ministerieel besluit sowieso verboden om zich op de openbare weg of in de openbare ruimte te bevinden.

Inbreuken op het samenscholingsverbod kunnen worden bestraft met een GAS-boete van maximaal 175 of 350 euro, naargelang de overtreder minderjarig of meerderjarig is.

Digitale infodag PIVO voor kandidaat inspecteurs op 12/12/2020

Heb jij interesse in een job als inspecteur bij de politie?