Nieuws

Wijkveiligheidsteam waakt!

Na het succesvolle zomertoezicht tijdens de afgelopen vakantieperiode, staat het wijkveiligheidsteam opnieuw klaar voor de preventieve toezichtsactie donkere dagen.

Internationale dag tegen intrafamiliaal geweld

De internationale dag tegen intrafamiliaal geweld vraagt extra aandacht voor de slachtoffers om hen duidelijk te maken dat ze niet alleen staan. Naast het publiceren van een folder waar alle hulpverleningsadressen van Politiezone AMOW in opgelijst staan, willen we ook aandacht vragen aan de mensen die geen slachtoffer zijn van intrafamiliaal geweld. Zij vormen de direct sociale omgeving van de slachtoffers en kunnen dus het verschil maken door enerzijds signalen op te vangen van geweld en anderzijds écht te luisteren naar de mensen hun verhaal. Geef écht aandacht aan iemands verhaal.

Verbod op vuurwerk en wensballonnen

Met de feestdagen stilaan in het vooruitzicht, wordt vuurwerk weer brandend actueel. Dat mag je gerust letterlijk en figuurlijk nemen.

 

Persbericht: verkeersactie PACE

Op zaterdag 9 november 2019 organiseerde de politiezones Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel (AMOW), Dilbeek en Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL) een gezamenlijke verkeersactie.

Een eerste dispositief werd opgesteld aan de Alfons Gossetlaan in Groot-Bijgaarden. De tweede locatie was aan de Sleutelbloemstraat in Asse.

Doe mee aan '1dag niet'

Om inbraken te bestrijden, werken de FOD Binnenlandse Zaken, de federale politie, de provincies, de politiezones en de gemeenten, samen met de burgers, verenigingen en private partners om de zesde nationale actiedag inzake de strijd tegen inbraken te organiseren. Deze dag vindt plaats op 18 oktober 2019.