Drie verdachten gearresteerd na diefstal met geweld en poging tot afpersing in Opwijk

In de nacht van zaterdag 9 september op zondag 10 september werden onze diensten opgeroepen voor een diefstal met geweld in de Asbeekweg te Opwijk. Het slachtoffer meldde aan een voorbijganger dat vier jongeren hem lastig vielen en aan de haal gingen met enkele van zijn persoonlijke bezittingen.

Portefeuille gestolen uit rugzak

Diefstal met geweld en poging tot afpersing

Het slachtoffer was op weg naar huis met de fiets wanneer hij ter hoogte van de Asbeekweg werd tegengehouden door 4 personen. Deze stelden zich zodanig op dat het slachtoffer niet meer verder kon fietsen. De verdachten begonnen op zijn fiets te trappen en eisten zijn geld en andere persoonlijke bezittingen. Het slachtoffer was in paniek en zag geen andere uitweg dan een slag te geven om zich uit de situatie te kunnen bevrijden. Op dat ogenblik passeerde er een auto, waarna de vier verdachten de vlucht namen. Het slachtoffer (22 jaar) was danig onder de indruk van de feiten.

Bij het aanrijden in de Asbeekweg, zagen onze diensten vier personen stappen die voldeden aan de beschrijving van het slachtoffer. De verdachten (14 jaar, 17 jaar en twee 18-jarigen) namen de vlucht bij het zien van onze diensten naar de oprijlaan van een woning. Na het overgaan tot controle van deze personen, verklaarden zij initieel dat er niets was gebeurd. Nadien deelde één van de verdachte mee dat er ruzie was ontstaan en dat in het tumult de gsm en portefeuille van het slachtoffer waren gevallen. Na het relaas van het slachtoffer gingen onze diensten over tot de vrijheidsberoving van 3 van de 4 verdachten. Zij bleken alle 3 ook gekend te staan voor andere feiten. Onze diensten konden de persoonlijke bezittingen (portefeuille en gsm) terugvinden op de plaats van de feiten en deze dan ook meteen aan het slachtoffer teruggeven.

De twee minderjarige verdachten zijn ter beschikking gesteld van de jeugdrechter en de meerderjarige verdachte is ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.