Laat je fiets graveren!

De lentezon is er eindelijk en ook velen van jullie hebben tijdens deze coronaperiode de fiets (opnieuw) ontdekt. Evenementen kunnen momenteel nog steeds niet doorgaan en bijgevolg onze fietsgraveeracties ook niet, maar je kan wel nog steeds bij ons terecht om je fiets gratis te laten graveren. Maak een afspraak via het nummer 02 452 50 05 of via e-mail: Dorien.DeNijs@police.belgium.eu.

Het loont zeker de moeite om jouw fiets te laten graveren met jouw uniek rijksregisternummer. De gravure maakt de tweewieler minder aantrekkelijk voor dieven en bovendien kan de fiets, indien gestolen, gemakkelijker terugbezorgd worden. Bij een fietsgravering wordt jouw uniek rijksregisternummer aangebracht op jouw fietsframe.  We gebruiken hiervoor een label dat zeer moeilijk te verwijderen is.

Trek je er binnenkort op uit voor een leuke fietstocht? Hou dan rekening met volgende “vuistregels” wanneer u uw fiets stalt:

  • Zet je fiets steeds slotvast! Gebruik steeds 2 sloten van een verschillend type. Bij voorkeur een combinatie van een beugelslot uit gehard staal en een ringslot.
  • Bevestig het kader en een wiel aan een vast, niet verplaatsbaar voorwerp.
  • Plaats je fiets op een veilige, verlichte en zichtbare plaats.
  • Laat geen verwijderbare onderdelen, accessoires of waardevolle spullen op je fiets achter.

​​​​​​​Fiets gestolen?

Doe steeds aangifte bij de lokale politie of via www.police-on-web.be

Om de kans te vergroten dat ook de niet-gemerkte fietsen terug bij hun eigenaar terechtkomen, plaatst de politiezone AMOW foto’s van alle gevonden fietsen op onze website: https://www.politie.be/5408/verloren-voorwerpen?f%5B0%5D=tags%3A82.

Herkent u hier uw fiets? Mits voorlegging van een aankoopbewijs, een bewijs van aangifte van fietsdiefstal of een uitvoerige beschrijving kunt u uw fiets recupereren.

Bijlage
Fietsfiche AMOW (240.57 KB)