Maart wordt fietsdiefstalpreventiemaand

Tijdens de maand maart zal er extra aandacht besteed worden aan fietsdiefstalpreventie. Er worden tips gegeven om fietsdiefstal te voorkomen en er wordt een oproep gedaan om verdachte situaties te melden. Wanneer u dus uw fiets stalt, houdt dan altijd rekening met volgende "vuistregels":

  • Zet je fiets steeds slotvast! Gebruik steeds 2 sloten van een verschillend type. Bij voorkeur een combinatie van een beugelslot uit gehard staal en een ringslot.
  • Bevestig het kader en een wiel aan een vast, niet verplaatsbaar voorwerp.
  • Plaats je fiets op een veilige, verlichte en zichtbare plaats.
  • Laat geen verwijderbare onderdelen, accessoires of waardevolle spullen op je fiets achter.

Tijdens onze fietsdiefstalpreventiemaand zullen de gemeenschapswachten ook regelmatig controles uitvoeren of alle fietsen slotvast zijn achtergelaten door de eigenaars. Wanneer dit niet het geval is, zal er een flyer aan de fiets gehangen worden om de eigenaars erop te wijzen hun fiets in de toekomst wel steeds slotvast in de fietsstallingen te plaatsen.

Fiets al laten graveren?

Het loont zeker de moeite om jouw fiets te laten graveren met jouw uniek rijksregisternummer. De gravure maakt de tweewieler minder aantrekkelijk voor dieven en bovendien kan de fiets, indien gestolen, gemakkelijker terugbezorgd worden. Bij een fietsgravering wordt jouw uniek rijksregisternummer aangebracht op jouw fietsframe. We gebruiken hiervoor een label dat zeer moeilijk te verwijderen is.

Voor het gratis markeren van je fiets kan je terecht bij de dienst preventie van de politiezone. Maak een afspraak via het nummer 02 456 08 81 of via e-mail: sandra.vanderkelen@police.belgium.eu / dorien.denijs@police.belgium.eu. Of kom gewoon langs bij een fietsgraveeractie. Deze worden regelmatig georganiseerd op verschillende locaties in de politiezone.

De volgende fietsgraveeracties zullen doorgaan op:

  • Dinsdag 12/03/2019: station Asse van 16 uur tot 18u.30
  • Donderdag 14/03/2019: station Mollem van 16 uur tot 18u.30
  • Dinsdag 19/03/2019: markt Asse van 10 uur tot 12 uur
  • Woensdag 20/03/2019: station Zellik van 12 uur tot 14 uur

Vergeet zeker jouw identiteitskaart niet mee te brengen!

Fiets gestolen?

Doe steeds aangifte bij de lokale politie of via www.police-on-web.be en neem eens een kijkje op www.gevondenfietsen.be.

Om de kans te vergroten dat ook de niet-gemerkte fietsen terug bij hun eigenaar terechtkomen, plaatsen heel wat politiezones waaronder ook politiezone AMOW foto's van gevonden fietsen op deze website.

Herkent u hier uw fiets? Mits voorlegging van een aankoopbewijs, een bewijs van aangifte van fietsdiefstal of een uitvoerige beschrijving kunt u uw fiets recupereren.