Mooie resultaten na actie team Dierenwelzijn

Het team Dierenwelzijn van PZ AMOW hield een gerichte actie in het kader van het opsporen van dierenverwaarlozing. Tijdens deze actie werd er gefocust op drie zaken: het actief opsporen van dierenverwaarlozing en -mishandeling, het uitvoeren van hercontroles van voorgaande dossiers die gerelateerd waren aan dierenwelzijn en ook toezicht in het Kerremanspark (te Asse) op loslopende honden. Dat leverde mooie resultaten op!

Resultaten actie team Dierenwelzijn

Het actief opsporen van dierenverwaarlozing en -mishandeling en de uitvoering van hercontroles

In totaal kon het team Dierenwelzijn zo’n 80-tal dieren controleren op 23 adressen. Tijdens de controles werd er gekeken naar de aanwezigheid van water en voedsel, de hygiëne van de dieren en hun verblijf, de aanwezigheid van beschutting, de veiligheid van het verblijf en natuurlijk ook naar de algemene gezondheid van de dieren zelf (zoals bv. de hoeven, de vacht, het gewicht,…). Op 10 plaatsen bleek er verdere opvolging nodig te zijn. Deze eigenaren zullen zich binnenkort aan een hercontrole mogen verwachten.

Loslopende honden in het Kerremanspark

Naast de controles die werden uitgevoerd, deed het team Dierenwelzijn ook twee grondige patrouilles te voet in het Kerremanspark in de gemeente Asse, op de grens met het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit naar aanleiding van verschillende meldingen die we kregen over honden die niet aangelijnd zouden zijn tijdens het wandelen. Tijdens de patrouilles werd gelukkig geen enkele loslopende hond opgemerkt door de inspecteurs. Weet wel dat het aanlijnen van de hond tijdens het wandelen te allen tijde verplicht is. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete.

De gemeente Asse zal het parkreglement (aanlijnen van honden, BBQ-verbod,…) extra verduidelijken met pictogrammen. Ben Michiels, diensthoofd Milieu van de gemeente Asse, kondigt tevens voor de zomer de realisatie aan van een hondenuitloopweide op de flanken van het Kerremanspark aansluitend aan Z.4 Researchpark.

Meer acties in de toekomst

Het team Dierenwelzijn plant in de toekomst meer dergelijke acties, om zo het dierenleed binnen onze zone zo goed mogelijk te voorkomen!

Warme oproep

Ook naast deze acties blijft het team Dierenwelzijn zich actief inzetten voor de dieren binnen onze zone. Heb jij weet van een dier dat verwaarloosd of mishandeld wordt? Stuur dan zeker een mailtje naar pz.amow.dierenwelzijn@police.belgium.eu en dan helpt één van de inspecteurs van het team je zeker verder. Voor dringende zaken blijft het noodnummer 101/112 steeds aan de orde.