Persbericht: verkeersactie PACE

Op zaterdag 15 februari 2020 organiseerde de politiezones Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke (TARL), Dilbeek en Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel (AMOW), een gezamenlijke verkeersactie, in het kader van hun samenwerking binnen de politieassociatie centrum (PACE). Aan de actie, dewelke plaats vond tussen 10u00 en 18u00, namen 22 politiemedewerkers deel.

PACE

Een eerste dispositief werd opgesteld aan de Ninoofsesteenweg in Dilbeek. In Wemmel werden de volgende dispositieven opgesteld: Steenweg op Merchtem en J.B.Van Gyjsellaan.

In Dilbeek werden 314 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. Geen enkele bestuurder blies positief. Er werden 1616 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 63 voertuigen (3,9%) overtraden de toegelaten snelheid van 70km/u. De hoogste snelheid betrof 93km/u.

In Wemmel (J.B. Van Gyjsellaan) werden 509 bestuurders gecontroleerd op alcoholintoxicatie. 3 bestuurders bliezen alarm en 1 bestuurder blies positief. Van 4 bestuurders werd het rijbewijs ingehouden. Er werden ook 1285 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 528 voertuigen (41.09%) overtraden de toegelaten snelheid van 30km/u. De hoogste snelheid betrof 109km/u wat resulteerde in een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.1 persoon testte positief op drugs (cannabis).

In totaal werden er 81 verkeersinbreuken vastgesteld. De politie stelde 28 inbreuken op de gordeldracht vast. 14 bestuurders gebruikten hun GSM tijdens het rijden. 5 bestuurders waren geen houder of niet in het bezit van hun rijbewijs. 3 bestuurders hadden hun identiteitskaart niet op zak. 3 personen pleegde een inbreuk op de voorwaarden van hun voorlopig rijbewijs en 1 bestuurder begaf zich tijdens een verval van het recht op sturen toch op de openbare weg.

Bij 6 voertuigen was het keuringsbewijs vervallen. Verder waren 2 voertuigen niet verzekerd en 2 voertuigen die niet ingeschreven waren. Bij 1 voertuig was de technische staat niet in orde. Tot slot waren 4 voertuigen niet in orde met de boorddocumenten.

De politie stelde 1 proces-verbaal wegens zwart werk op en controleerde 4 personen zonder geldige verblijfsvergunning. Verder werden verboden wapens in beslaggenomen en 1 geseinde kentekenplaat aangetroffen.