Preventief eindejaarstoezicht - Actie 'donkere dagen'

Ook dit jaar staat het wijkveiligheidsteam klaar voor de preventieve toezichtactie ‘donkere dagen’.

Actie 'donkere dagen'

Het wijkveiligheidsteam, bestaande uit gemeenschapswachten en inspecteurs van de lokale politie, zorgt tijdens de eindejaarsperiode voor een verhoogde aanwezigheid. Door extra zichtbaar te zijn in het straatbeeld, trachten we verdachte gedragingen en in het bijzonder inbrekers te ontmoedigen.

Vroegere jaren concentreerde deze actie zich in de eerste plaats op winkelstraten bij de start van de koopjesperiode en op het fenomeen gauwdiefstallen. Dit jaar verleggen we de focus naar overlast gevoelige plaatsen in onze politiezone en het fenomeen inbraken.

Verder zullen er tijdens de actie ‘donkere dagen’ ook nuttige tips verspreid worden via de volgende kanalen:

  • WhatsApp Buurtpreventiegroepen: Wordt lid als inwoner van de officiële WhatsApp Buurtpreventiegroep in uw buurt. Via deze groep kunnen bewoners een oogje in het zeil houden in hun buurt of wijk. Zo kan je samen met ons alert zijn voor verdachte signalen en kunnen onze politiediensten sneller optreden in dergelijke situaties.
  • Website: Neem zeker ook eens een kijkje op onze website: www.politie.be/5408.
  • Facebook en Instagram: Volg onze politiezone via Facebook (www.facebook.com/PolitiezoneAMOW/) of Instagram (@politiezone_amow) voor de meest recente tips rond veiligheid.

 

Wat kan u doen?

  • Verdachte personen of voertuig gespot? Bel onmiddellijk 101!

Het beste wapen tegen overlast en inbraken is sociale controle. Zie je verdachte gedragingen of situaties in uw buurt? Aarzel niet en bel het noodnummer 101! Het noodnummer staat rechtstreeks in contact met de ploegen op het terrein. Geen drempelvrees! Wij zijn blij met alle hulp, zelfs wanneer het achteraf vals alarm blijkt te zijn.

  • Diefstalpreventieadvies

Inwoners van de politiezone kunnen beroep doen op onze diefstalpreventieadviseur. De preventieadviseur komt gratis en vrijblijvend bij jou langs en gaat na waar er zwakkere punten zijn in jouw beveiliging. Je krijgt tips op maat van uw woning, waarmee je aan de slag kan om het risico op een inbraak te verminderen. Om een afspraak te maken, kan je een e-mail sturen naar dorien.denijs@police.belgium.eu

 

Aarzel zeker ook niet om uw wijkinspecteur of gemeenschapswacht aan te spreken indien je ze spot tijdens hun ronde!