Resultaten allereerst ANPR-actie

Op dinsdag 18 april hielden de diensten LIK (Lokaal InformatieKruispunt), Interventie en Verkeer van Politiezone AMOW hun allereerste ANPR-actie. Naast controles via ANPR-camera’s werden er ook controles uitgevoerd rond snelheid.

Auto op weg

Resultaten ANPR-actie

Bij de actie werden in totaal 25 voertuigen gecontroleerd waarvan de nummerplaat herkend werd door de ANPR-camera’s. Daarbij werden verschillende verkeersinbreuken vastgesteld en geverbaliseerd, maar werd er ook één voertuig in beslag genomen. Bij de controle van het voertuig bleek dat er geen geldige verzekering was voor het voertuig en dat de technische keuring vervallen was. Bovendien bleek dat de chauffeur een levenslang rijverbod heeft.

 

Resultaten snelheid

Tijdens de actie werden er ook snelheidscontroles gehouden op twee verschillende locaties: op de Gentsesteenweg te Asse en op de Brusselsesteenweg te Zellik. In totaal werden er 2752 wagens gecontroleerd. 88% van de bestuurders hield zich aan de maximumsnelheid. In de nabije toekomst zullen dergelijke acties herhaald worden.