Safeonweb - preventieve tips rond cybercrime en oplichting

We kunnen er niet om heen. De cijfers rond cybercriminaliteit zitten in een stijgende lijn. Zelfs al heb je geen computer of internet, dan nog kan je slachtoffer worden van cybercriminaliteit want ook je bankkaart heeft een computerchip die gemanipuleerd kan worden. Ook de cijfers rond oplichting (zoals bijvoorbeeld phishing) liegen er niet om. Bijna iedereen heeft wel al eens een sms of e-mail ontvangen van (zogezegd) de bank met de vraag om op een link te klikken en dan je pincode in te geven. De oplichters worden slimmer en slimmer, maar hoe kan je ervoor zorgen dat je geen slachtoffer wordt? Safeonweb (een initiatief van het Centrum voor Cybersecurity België) maakte onder andere een brochure met een aantal handige tips in verwerkt!

Wees slimmer dan een phisher

Je kan hieronder (in de bijlage, onder het filmpje) een brochure terugvinden van Safeonweb met daarin allerlei handige tips en zaken waar je op kan letten, zoals bijvoorbeeld tweestapsverificatie.

Wist je trouwens dat Safeonweb ook een app heeft? Met deze app kan je op de hoogte blijven van nieuwe vormen van oplichting. Bovendien krijg je ook bijvoorbeeld meldingen over phishingberichten die de ronde gaan. 

Krijg je een verdachte mail of sms? Stuur deze dan door naar verdacht@safeonweb.be en verwijder daarna het bericht. 

Meer info over Safeonweb en extra tips kan je nalezen op de website: Home | Safeonweb