Nieuws

Om de risico’s op verdere verspreiding van het Coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan, is het tijdelijk niet mogelijk om online een afspraak te maken. Wij vragen u om telefonisch contact op te nemen.

opening onthaal

Het overgrote deel van onze inwoners respecteert de coronamaatregelen. Jammer genoeg stellen we vast dat er nog steeds niet-essentiële verplaatsingen gebeuren. Daarnaast wordt er ook gezondigd tegen het samenscholingsverbod.

coronacontrole

Onze politiezone ondersteunt de vraag van de overheid om ook met dit mooie weer de maatregelen te blijven respecteren. Op die manier kunnen we sneller terugkeren naar het normale leven. Sinds het ingaan van de coronamaatregelen die door de overheid werden opgelegd, heeft dit in onze gemeenten tot volgende vaststellingen geleid:

Duidelijke daling van criminaliteit door COVID-19

Politiezone Regio Puyenbroeck stelt vast dat er een duidelijke daling is van de criminaliteit sinds het ingaan van de coronamaatregelen. Deze trend uit zich door een afname van het aantal inbraken. Het is belangrijk om waakzaam in uw kot te blijven. De afgenomen verkeersdrukte heeft als positief effect dat er een daling is van het aantal verkeersongevallen dat door de politiezone wordt vastgesteld.

 

Zelzate - Man aangehouden die naar politie-inspecteurs spuwde

Gisterenavond rond 17u30 werd een vechtpartij gemeld tussen twee mannen in een appartementsblok in Zelzate in de Koningin Fabiolalaan. Bij aankomst merkten de interventieploegen van de politiezone Regio Puyenbroeck dat een raam van een deur gesneuveld was. Eén van de aangetroffen verdachten, een 47-jarige man woonachtig in Zelzate, was heel agressief en kennelijk onder invloed van verdovende middelen.
 

Grenscontroles in PZ Regio Puyenbroeck werpen hun vruchten af

Sinds de invoering van de maatregelen om het Coronavirus COVID-19 te bestrijden, voert de politiezone Regio Puyenbroeck bijkomende toezichten uit. Ter hoogte van de grensovergangen wordt het doorgaand verkeer gecontroleerd dat via Nederland ons land wil inrijden en omgekeerd.