Onze organisatie

Onze politiezone maakt deel uit van het Gerechtelijke Arrondissement Oost-Vlaanderen.

Ook in de politieorganisatie gaan we dagelijks om met gevoelige en vertrouwelijke informatie. Het informatiebeveiligingsbeleid van de PZ Regio Puyenbroeck houdt dan ook rekening met de beginselen van de GDPR in alle mogelijke aspecten die voor de organisatie een gevaar kunnen vormen of schade kunnen veroorzaken.

Met cameratoezicht wil Politiezone Regio Puyenbroeck de veiligheid op straat verhogen en de pakkans van daders vergroten.

Hoofdcommissaris Koen Van Poucke is korpschef van de politiezone regio Puyenbroeck. De korpschef is verantwoordelijk voor de uitvoering van het zonaal veiligheidsplan. Hij heeft de leiding over de organisatie en verdeling van taken binnen het lokale politiekorps en kijkt toe op de uitvoering van het beheer van het korps.

Onze missie, visie en waarden verwoorden kernachtig welke waarden wij hoog in het vaandel dragen, welke dienstverlening wij willen bieden en hoe we dit aanpakken.

Onze politiezone maakt deel uit van het Gerechtelijke Arrondissement Oost-Vlaanderen.

Het provinciaal domein situeert zich over het grondgebied van twee van de vier gemeenten (namelijk Wachtebeke en Lochristi) en grenst bovendien aan een derde gemeente, namelijk Moerbeke.