Zonebenaming

Het provinciaal domein situeert zich over het grondgebied van twee van de vier gemeenten (namelijk Wachtebeke en Lochristi) en grenst bovendien aan een derde gemeente, namelijk Moerbeke.

Zonebenaming

De drie hiervoor gesitueerde gemeenten vertegenwoordigen 73% van het bevolkingsaantal en 80% van de oppervlakte van onze zone. De vierde gemeente Zelzate ligt niet ver van het domein verwijderd en heeft tal van verwijzingen en grote invalswegen van en naar het domein.Het domein "Puyenbroeck" ligt centraal binnen onze zone.

 

Hoe kwamen we aan onze zonenaam?

In zijn brief van 08 mei 2006 heeft de Minister van Binnenlandse Zaken onze complementaire naam "Politiezone Regio Puyenbroeck" officieel erkend.

Ondertussen hadden wij geen moeite gespaard om hem zo veel als mogelijk te laten inburgeren bij alle officiële instanties en de bevolking.

Door de Politieraad werden volgende argumenten gebruikt om tot deze naam te komen :

De naam "Puyenbroeck" is binnen Oost-Vlaanderen en zelfs in gans België een begrip geworden door de aanwezigheid van het provinciaal domein "Puyenbroeck". Dit houdt in dat men onze "benaming" automatisch kan situeren enerzijds in Vlaanderen en anderzijds in gans België.