Diefstal preventief advies

Wat?

In België gebeuren er nog steeds veel inbraken per dag. Ook onze politiezone wordt spijtig genoeg regelmatig geplaagd door inbraken. De aanpak van inbraken is dan ook een van de prioriteiten in het zonaal veiligheidsplan. Naast repressie en patrouilles besteden we ook veel aandacht aan preventie.

 

Alle inwoners van onze politiezone kunnen gratis een diefstalpreventief advies aanvragen. Op afspraak wordt samen met de eigenaar een rondleiding gemaakt in de woning en worden tips gegeven hoe de zwakke punten van de woning kunnen beveiligd worden. Dit advies is gratis, objectief en vrijblijvend. Met enkele eenvoudige aanpassingen kan je een inbreker ontmoedigen en buiten houden. Een inbraakveilige woning hoeft echt niet duur te zijn.

 

Bouwen of verbouwen?

De diefstalpreventieadviseur geeft ook advies op basis van uw bouwplannen. Op die manier kunnen preventiemaatregelen vooraf geïntegreerd worden in het bouwproces. Dit is zowel financieel als esthetisch voordeliger.

 

Hoe een aanvraag doen?

Wie interesse heeft kan een mail sturen naar pz.wlw@police.belgium.eu of bellen naar het nummer 09/369.00.25. Een diefstalpreventief advies gebeurt altijd op afspraak en duurt ongeveer 1 uur.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Wetteren Laarne Wichelen via het contactformulier of telefonisch via 09 369 00 25.