Internationale dag voor kinderen die slachtoffer zijn van agressie

Het is vandaag de internationale dag van de onschuldige kinderen die slachtoffer zijn van agressie. Elk kind heeft recht op veiligheid en bescherming. Het gaat niet enkel over lichamelijk geweld maar ook mentaal, emotioneel, psychisch, economisch of seksueel ....

Internationale dag voor kinderen die slachtoffer zijn van agressie

Sinds juli 2021 slaan 1712 en Nupraatikerover.be de handen in mekaar en bieden we ook een aanbod voor meerderjarige slachtoffers van seksueel geweld. Nupraatikerover.be is een chatbox voor minderjarigen die vragen hebben over of slachtoffer zijn van mishandelingverwaarlozing of seksueel geweld.

Nupraatikerover.be is een initiatief van de Vertrouwenscentra Kindermishandeling.

Wat mag je verwachten?

Aanmelden

  • Na het aanmelden via de chatknop kom je terecht bij een chatmedewerker, dit is een professionele medewerker van het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling. Op drukke momenten kan je ook in de wachtrij terecht komen. Je kan ervoor kiezen om te wachten, op een ander moment terug te komen of ons een berichtje te sturen zodat we een afspraak kunnen plannen. Dan hebben we wel een mailadres nodig van jou. 
  • De chatgesprekken zijn gratis, anoniem en op jouw tempo. Je hebt de mogelijkheid om op een later moment terug te komen chatten (bij dezelfde chatmedewerker). Zo hoef je niet steeds je verhaal opnieuw te brengen.
  • Het is niet altijd eenvoudig om te weten of je in een situatie van geweld bent terechtgekomen. Kom gerust met ons chatten en dan zoeken we het samen uit. Meer informatie over seksueel misbruikfysieke & emotionele mishandeling en verwaarlozing vind je ook op deze website.
  • Via de chat willen wij zo goed mogelijk een antwoord proberen te geven op jouw vragen en/of verhaal van mishandeling, verwaarlozing of seksueel geweld.

Bron: Nupraatikerover.be