Neen tegen afleiding achter het stuur

Vanaf vandaag 9 mei tot 20 mei plant de Vlaamse Stichting Verkeerskunde een nieuwe grootschalige campagne om bestuurders te overtuigen om in “automodus” te gaan en zo afleiding in het verkeer tot een minimum te beperken.

Met slogans als “Negeer je baas”, “Negeer je vrienden” en “Negeer je lief” wil de VSV bestuurders bewust maken van het feit dat geen enkele melding of oproep een ongeval waard is.

neen tegen baas

Ook politiezone Ninove neemt deel aan deze actie en wij zullen doorgedreven controleren op bestuurders die gebruik maken van een mobiel elektronisch toestel met scherm (gsm; smartphone;…). Let op: ook het gebruik van dergelijk toestel terwijl je aan het aanschuiven bent in de file of terwijl je voor een rood licht staat is verboden.

Parket Dendermonde heeft bovendien een richtlijn uitgevaardigd waarbij de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs wordt bevolen voor de duur van 8 dagen indien dergelijke overtredingen worden vastgesteld.

Naast het feit dat het boetetarief voor “gsm-gebruik achter het stuur” onlangs is opgetrokken van 116 naar 174 euro (+ 9,06 euro administratieve toeslag) is het feit dat er nu een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs wordt bevolen, een duidelijk signaal naar de weggebruiker toe dat dergelijk gedrag in het verkeer niet langer kan getolereerd worden.

veiligverkeer.be | Focus op de weg, niet op je gsm