Registratiekaart waardevolle voorwerpen en werkmateriaal

Neem notities van de serienummers of kenmerken van waardevolle voorwerpen en werkmateriaal.

Hoewel wij uiteraard hopen dat u geen slachtoffer wordt van diefstal, kunnen wij dit helaas nooit helemaal voorkomen.  Wij willen er op het moment dat het toch misgaat alles aan doen om de daders te vatten en de gestolen goederen zo snel mogelijk terug te bezorgen aan de eigenaars.

Heel vaak worden wij geconfronteerd met aangiftes van diefstallen waarbij de slachtoffers niet beschikken over serienummers of foto's. Terwijl dit net heel belangrijk is bij het opsporen van gestolen goederen.

Registratiekaart Werkmateriaal

Het belang van serienummers

Serienummers zijn uniek en zorgen ervoor dat voorwerpen en materialen geseind kunnen worden. 

Wanneer waardevolle voorwerpen gestolen werden is het belangrijk om aan de politie het serienummer mee te delen tijdens de aangifte.

Indien gestolen goederen worden teruggevonden of aangeboden kijkt de politie in de systemen na of deze geseind staan aan de hand van het serienummer.  Indien dit het geval is kunnen de goederen onmiddellijk aan de eigenaar worden gelinkt en worden zij u na akkoord van het parket snel terugbezorgd.

In sommige gevallen kunnen serienummers er zelfs voor zorgen dat meerdere diefstallen met elkaar in verband kunnen worden gebracht.

Registratiekaarten

Om de kans te vergroten om de ontvreemde goederen terug te krijgen na een diefstal vragen wij om de serienummers van uw waardevolle voorwerpen en materiaal te noteren op deze registratiekaarten. U kan de registratiekaarten afdrukken, invullen en thuis op een veilige plaats bewaren of u kan ervoor kiezen om de kaarten digitaal te bewaren door het document te downloaden en in te vullen. Bewaar bij voorkeur de ingevulde digitale registratiekaart niet op uw computer maar veilig in de cloud.

Tip! Neem foto's van waardevolle voorwerpen en materialen.

"Wees slim en vul in! Een halve kaart is ook geld waard.