Resultaten actie "afleiding achter het stuur"

De actie 'afleiding achter het stuur' van het parket Oost-Vlaanderen liep van donderdag 17 november 2022 tot en met vrijdag 25 november 2022. Wij hebben heel wat ingezet op controle.

Resultaten actie afleiding achter het stuur

In totaal werd er 240 uur aan controles uitgevoerd over het ganse grondgebied van onze zone.

We verbaliseerden in totaal 57 mensen die gebruik maakten van hun gsm tijdens het sturen.

Bij 54 onder hen werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 8 dagen. In 3 gevallen besloot het parket niet tot de onmiddellijke intrekking van het rijbewijs over te gaan gelet op de specifieke omstandigheden.

Eén iemand wiens rijbewijs net was ingetrokken, besloot alsnog om verder te rijden met zijn voertuig. Hij werd door ons gevat en zijn wagen werd aan de klem gelegd voor de duur van de intrekking.

Tijdens onze patrouilles werd ook nog een bestuurder gevat wegens onverantwoord rijgedrag. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Tevens werd nog een bestuurder betrapt op alcoholintoxicatie. Ook hier werd het rijbewijs voor 15 dagen onmiddellijk ingetrokken.

Verder werden er nog een klein aantal bestuurders betrapt met een vervallen technische keuring van hun voertuig en werden er links en rechts nog wat kleinere overtredingen vastgesteld die eigenlijk vallen buiten het kader van deze actie van het parket.