Werelddag voor de Herdenking van Verkeersslachtoffers

Op elke derde zondag van november vindt Werelddag voor de Herdenking van Verkeersslachtoffers plaats. Op 19 november 2023 worden alle verkeersslachtoffers herdacht en staan we stil bij de impact van een verkeersongeval op nabestaanden en naasten.

Werelddag Herdenking Verkeersslachtoffers

Dit jaar werd helaas ook op ons grondgebied verkeersongevallen met doden geacteerd. Een verkeersongeval verandert uw leven en dat van de mensen om wie u geeft. Wie betrokken raakt in een verkeersongeval zit meteen na het ongeval met veel vragen. Bijvoorbeeld over rechten, verwerking van het ongeval en over gepaste opvang en zorg.

Nabestaanden van verkeersslachtoffers gaan op fysiek, psychologisch, spiritueel en emotioneel vlak door een bijzonder moeilijke periode. Naast de confrontatie met het pijnlijk verlies van een dierbare moeten zij heel wat administratieve en juridische stappen zetten waarmee zij meestal weinig of geen ervaring mee hebben en die hen telkens weer met het verlies confronteren. 

Rondpunt vzw, die samenwerkt met verkeersslachtoffers en deskundigen, heeft alle nuttige informatie gebundeld in de brochure "Als het verkeer je raakt" (zie bijlage)

Bron: wat na een verkeersongeval?