Werken Brakelsesteenweg Fase 3

31.01.2022 - 30.06.2022

Rioleringswerken afgerond 
De werken aan de Brakelsesteenweg zitten goed op schema. De aanleg van de riolering is afgerond. De aannemer werkt nog een week verder aan de huis/kolkaansluitingen. De werken voor de wegopbouw beginnen aan de kant van de Aardeweg en de werf schuift zo op richting Brakel tot de dierenkliniek Anicura. Deze fase van de werken duurt tot eind maart. De werken zijn wel erg weersafhankelijk dus deze planning kan nog wijzigen.

 

Planning en verkeerssituatie werken fase 3 

  • Vanaf woensdag 26/01 start de aanleg van de onderfundering vanaf de Aardeweg. De Brakelsesteenweg zal afgesloten zijn van de Aardeweg tot het kinderdagverblijf. Aanrijden naar handelaars en bewoners die dag kan best vanaf Brakel. Van donderdag tot zondag wordt de bereikbaarheid getoond van de handelaars via het systeem met naamborden. Dit blijft zo als vanaf maandag 31/01 de fundering aangeled wordt vanaf de Aardeweg.
  • Vanaf maandag 14/02 start de aanleg van de zogenaamde lijnvormige elementen. Dit zijn lange stroken in beton die ter plaatse getrokken worden en dus moeten uitharden. Deze werken duren ongeveer 2 weken. Eerst starten de werken aan beide zijden van de weg en dan aan de middenberm. Tijdens deze werken zijn opritten plaatselijk enkele dagen niet bereikbaar. Verkeer rijdt opnieuw in 1 rijrichting (van Ninove naar Brakel) over de volledige lengte van de werf. Deze situatie blijft gelden als vanaf 28/02 de fundering van het fietspad aangelegd wordt. Dan zijn de opritten wel opnieuw bereikbaar. 
  • Vanaf maandag 7/03 start de aanleg van de onderla(a)g(en) asfalt voor rijweg en fietspaden.  Werkwijze en exacte data worden nog uitgewerkt en dan gecommuniceerd. Deze fase duurt minstens 2 weken.

Na de aanleg van deze lagen is vanaf eind maart iedereen vanaf de kant Ninove over de onderlagen asfalt bereikbaar tot de dierenkliniek ter hoogte van Anicura.

 

Volgende zone start eind maart

Vanaf eind maart wordt gestart in een nieuwe zone tussen dierenkliniek Anicura en de Tabakslaan. Daar zal een structureel onderhoud uitgevoerd worden. Dat houdt in dat de weg (rijweg en fietspaden) opengebroken en vernieuwd wordt. Hier dus geen rioleringswerken. De verkeersmaatregelen voor deze fase worden op dit moment nog uitgewerkt.   

 

 

31.01.2022 - 30.06.2022

Straten

  • Brakelsesteenweg