Diefstalpreventie voor scholen

De voorbije jaren registreerde de politie telkens ruim 10.000 diefstalen in scholen op nationaal vlak.

In veel gevallen hadden de inbraken en diefstallen in scholen voorkomen kunnen worden omdat deze gebouwen immers weinig of onvoldoende beveiligd zijn. Door het nemen van een reeks van preventieve maatregelen kunnen de risico's aanzienlijk verminderd worden.

Bij het nemen van maatregelen wordt vaak onmiddellijk gedacht aan technische oplossingen en dure investeringen. Vaak worden eenvoudige, organisatorische maatregelen vergeten! Een alarmsysteem alleen is niet voldoende. Een degelijk sleutelplan, een goed uitgewerkt waarde beheer en een efficiënte toegangscontrole zijn minstens even belangrijk.

Sensibilisering en attitudevorming zijn hierbij een cruciale schakel. Daarnaast moet er ook voldoende aandacht geschonken worden aan veilig hang- en sluitwerk en een optimale verlichting.

Binnen de Politiezone Ninove beschikken wij over diefstalpreventieadviseurs die volledig vrijblijvend een bezoek kunnen brengen aan uw schoolgebouw en de nodige tips kunnen geven inzake beveiliging van uw schoolgebouw.

Deze aanvragen kunnen gericht worden aan :

benny.vanholder@police.belgium.eu (Commissaris van Politie - Diensthoofd Wijk -Verkeer)

Als bijlage vindt u een lijst met 15 tips om inbrekers buiten te houden.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Ninove via het contactformulier of telefonisch via 054 312 312.