Politie betrapt snelheidsduivels

Vorige week controleerde de verkeersdienst met haar bemande camera de snelheid van 8.324 voertuigen. 95,5% van de bestuurders hield zich aan de opgelegde snelheidslimiet en 375 chauffeurs reden te snel.

Feebackbord snelheidscontrole

De controles vonden plaats op 11 verschillende locaties. Soms werd dezelfde locatie op meerdere tijdstippen gecontroleerd.

Op de Steenweg naar Aalst drukte 20% van de bestuurders het gaspedaal te diep in. In verhouding registreerde onze ploeg ook veel inbreuken in de Schuiteplasstraat. Eén op vijf reed daar te snel.

Ook in de Langestraat werden procentueel veel voertuigen geflitst en werd zelfs een topsnelheid van 99 km/u gemeten i.p.v. van de opgelegde 50 km/u. Deze bestuurder zal zich zeker moeten verantwoorden voor de politierechter en komt in aanmerking voor een onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs en een fikse boete.



Ter hoogte van Eegene gingen minder bestuurders in de fout maar registreerde de verkeersdienst wel een topsnelheid van 116 km/u.

Naast deze negatieve resultaten zijn er ook locaties waar het goed ging. Hoewel ter hoogte van de Gentsesteenweg en de Zeelsebaan veel voertuigen gecontroleerd werden, flitsten we daar het minst aantal voertuigen.

Meer info: