Politie bevraagt inwoners

Na het grote succes bij de laatste afname, komt de 10de Veiligheidsmonitor er aan! Via deze grootschalige bevraging wil de politie zicht krijgen op en rekening houden met de mening van de burgers over veiligheid. Ook 4000 Dendermondenaren zullen bevraagd worden.

De Veiligheidsmonitor is een bevolkingsbevraging in gans België over verschillende veiligheidsthema's. Deze enquête zal antwoorden verzamelen op vragen over buurtproblemen, onveiligheidsgevoel, slachtofferschap, preventie en de werking van de politiediensten.

Vanaf midden oktober krijgen 4.000 Dendermondenaren (toevallige selectie) een vragenlijst in de bus. Om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen, roepen wij alle geselecteerden op om de lijst volledig én bij voorkeur online in te vullen. Het online invullen heeft alleen maar voordelen: automatische verzending, tijdswinst, overzichtelijker om in te vullen, minder kans op fouten bij verwerking, goedkoper, enz.

De verzamelde gegevens bevatten waardevolle informatie voor de uitwerking van het veiligheidsbeleid in Dendermonde. De antwoorden worden volledig anoniem verwerkt.

De resultaten worden tijdens de eerste zes maanden van 2022 verwacht. Deze zijn een onmisbaar onderdeel bij de uitwerking van het veiligheidsbeleid.

Alvast bedankt voor jullie deelname.

Vragen? Mail naar pz.dendermonde@police.belgium.eu.

#samen werken aan een veilige stad