2 bestuurders onder invloed van alcohol en 1 bestuurder onder invloed van drugs tijdens “weekend zonder alcohol”

Van 22 januari (18.00 uur) tot 25 januari (06.00 uur) ging naar jaarlijkse traditie “het weekend zonder alcohol achter het stuur” door.

alcoholcontrole

Naar aanleiding van de nieuwe omleiding (omwille van de werken in Oostduinkerke-bad) voerden onze diensten in combinatie met de alcoholcontroles ook hierop controles uit. Dit om de veiligheid te garanderen.

Deze controles op de nieuwe omleiding en alcohol vonden plaats in de Eglantierlaan  (Oostduinkerke) en de Gaupinlaan (Oostduinkerke).

10 bestuurders negeerden een C1-verkeersbord (verboden richting voor iedere bestuurder). Zij kregen allen een onmiddellijke inning van 174 euro.

4 bestuurders negeerden een C21-verkeersbord 3,5 ton (verboden toegang voor bestuurders van voertuigen waarvan de massa in beladen toestand hoger is dan de aangeduide massa). Zij kregen eveneens allen een onmiddellijke inning van 174 euro.

Daarnaast werd ook gecontroleerd op alcohol in de Nieuwpoortsteenweg (Oostduinkerke).

In totaal bliezen in PZ Westkust 49 bestuurders safe. 2 bestuurders keken te diep in het glas en bliezen positief (0,44 mg/l en 0,87 mg/l) waarvan 1 onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

1 bestuurder was onder invloed van drugs (cannabis en cocaïne). Ook hij diende onmiddellijk zijn rijbewijs in te leveren.

Tot slot was 1 bestuurder niet in orde met de technische keuring.