7671 euro aan achterstallige verkeersbelasting geïnd, 1 bestuurder onder invloed van drugs en 1 bestuurder onder invloed van alcohol tijdens grootschalige verkeersactie

Op woensdag 22 januari hield de verkeersdienst van PZ Westkust, samen met de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) opnieuw een grootschalige verkeersactie. Dit keer in De Kinderlaan (Koksijde) en in de De Pannelaan (De Panne).

auto binnenkant

De verkeersdienst en de Vlaamse Belastingdienst scanden samen 1418 nummerplaten. Dankzij het scansysteem konden ze zien welke voertuigen geseind staan en welke voertuigen geen verkeersbelasting betaalden.

De actie leverde in totaal 7671 euro aan achterstallige verkeersbelastingen op. Van 15 voertuigen was de verkeersbelasting niet betaald wat neerkomt op 5618 euro. 1 voertuig werd getakeld omdat de bestuurder niet kon voldoen aan de directe betaling van 803 euro verkeersbelasting.

Bovendien troffen we ook 5 vrachtwagenbestuurders aan die hun verkeersbelasting niet aangaven wat neerkomt op 1250 euro (250 euro/stuk).   

De verkeersdienst van PZ Westkust nam ook 45 ademtests af. 1 bestuurder uit De Panne blies positief (0,51 mg/l).

Bovendien kwam ook uit 1 wagen een sterke drugsgeur. De Noord – Franse bestuurder moest een drugtest afleggen en bleek effectief onder invloed van drugs. Bij hem en de andere Noord - Franse inzittende vond de politie bovendien in totaal 0,37 gram drugs.

Andere vastgestelde inbreuken:

  • 2 bestuurders hadden geen rijbewijs op zak
  • 1 bestuurder was niet in orde met de verzekering/inschrijving van het voertuig
  • 1 bestuurder gaf geen voorrang aan een voetganger op een oversteekplaats voor voetgangers
  • 1 persoon droeg geen gordel
  • 1 bestuurder was niet in orde met het keuringsbewijs van het voertuig
  • 2 voertuigen waren niet geldig verzekerd