99 % blaast SAFE!

Op 10 februari hield PZ Westkust opnieuw alcoholcontroles. Slechts één procent van alle gecontroleerde bestuurders had te veel alcohol gedronken om nog een voertuig te mogen besturen.

alco

We startten de alcoholcontroles in de Duinkerkekeiweg te Adinkerke. 103 bestuurders legden een ademtest af. Eén bestuurder mocht gedurende drie uren geen voertuig besturen.

In de Toekomstlaan, ter hoogte van de Wulpenbrug, te Koksijde vroegen we aan 230 bestuurders om een ademtest af te leggen. Van één bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. We stelden ook een onmiddellijke inning van 1.270,10 euro op omdat de overtreder niet in België woont.

Op de Kaai te Nieuwpoort legden 62 bestuurders een ademtest met de alco-sensor af. Eén bestuurder leverde het rijbewijs voor zes uren in, van een andere bestuurder werd het rijbewijs voor drie uren ingehouden.

Naast deze overtredingen stelden we één onmiddellijke inning op wegens het niet dragen van de veiligheidsgordel, werd een bestuurder met een onmiddellijke inning van 184,10 euro bestraft wegens het manipuleren van een mobiel elektronisch apparaat tijden het besturen van een voertuig en stelden we één proces-verbaal op omdat een voertuig was overladen. We trokken ook het keuringsbewijs van het overladen voertuig in.