Alert politieteam PZ Westkust zorgt voor doorbraak inbrakensaga in afvalcontainers!

Tussen maart 2023 en 15 september 2023 kreeg PZ Westkust tientallen meldingen over inbraken in afvalcontainers in de stad Nieuwpoort. Onbekende daders slaagden er telkens  in om de afvalcontainers open te breken en muntstukken te stelen. De afvalcontainers bevinden zich op verschillende locaties in de stad. Twee verdachten werden aangehouden.

afvalcontainer

Samen met de stadsdiensten van Nieuwpoort bracht Politiezone Westkust het onderzoek in stroomversnelling. Tijdens de nachtelijke patrouille van 10 op 11 september zag ons politieteam een man wandelen op de markt van Nieuwpoort. Onze ploeg herkende de man in kwestie meteen. Toen de dag nadien opnieuw aangifte werd gedaan van nieuwe inbraken in afvalcontainers, was de puzzel snel gelegd en linkten we de man die onze inspecteurs hadden herkend aan de gepleegde feiten.

In de nacht van 14 op 15 september sloegen de daders opnieuw toe. We voerden onmiddellijk een huiszoeking uit waarbij de twee verdachten werden gearresteerd. Het betreft een 48-jarige man en een 27-jarige man, beiden woonachtig in Nieuwpoort. Bij de huiszoeking werd een deel van de gestolen buit, 118 muntstukken van één euro, aangetroffen. Tijdens het verhoor hebben de mannen gedeeltelijke bekentenissen afgelegd.

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek waarna beide mannen werden aangehouden.

Verder onderzoek zal uitwijzen of de mannen verantwoordelijk zijn voor alle gepleegde inbraken. We onderzoeken ook of er nog medeplichtigen zijn.

Labels