Brand Victorlaan Nieuwpoort

In de Victorlaan (Nieuwpoort) ter hoogte van nummer 50 staat een grote schuur in brand waarvan het dak momenteel ook aan het opbranden is.

Bericht 1: We willen mensen uit de Oostwaartse omgeving vragen om hun ramen en deuren dicht te houden. Het gaat om bewoners uit de Cardijnlaan, Dudenhofenlaan, Albert-I-laan, omgeving Havengeul, Stuiverwijk, 11 juliwijk, jachthavenwijk. Verdere info volgt via de officiële kanalen van stad Nieuwpoort/brandweer Westhoek.

Update 2: De brand in de Victorlaan (Nieuwpoort) is onder controle. ? De nablussingswerken worden aangevat. Er is geen asbest aanwezig. Woont u in een straal van 1km, hou dan nog steeds ramen/deuren dicht en schakel ventilatie uit. Door hitte & wind zijn roetfragmenten over een grote afstand neergekomen. Lees via deze link hoe u deze veilig kunt verwijderen.   

Update 3:

Naar aanleiding van de brand in de Victorlaan (Nieuwpoort) daalden roetdeeltjes neer in de ruime omgeving.

Roet is schadelijk voor je gezondheid als je het opneemt via vuile handen of doordat roet in de voedselketen terecht komt. De kans op schade ligt hoger naarmate de hoeveelheid roet stijgt.

Wil je roet verwijderen van in de tuin, muren, tuinmeubels, ...?

? Afwassen kan met water en zeep.

? Draag bij het oprapen bij voorkeur handschoenen. Zo niet, was dan nadien heel goed je handen.

? Gooi de roetdeeltjes in een plastiek zak. Sluit de zak af en gooi ze bij het restafval.

Meer informatie via Brandweer Westhoek https://brandweerwesthoek.be/ramp/brand/

Update 4:

Hou er rekening mee dat een gedeeltje van de Kinderlaan Nieuwpoort afgesloten is (stuk tussen kruispunt watertoren en de Elisalaan). We vragen u om de omgeving te vermijden.

Update 5: Voor nog nieuwe updates, raadpleeg de site van brandweerzone Westhoek.