Fietsendragerdief blijft maand langer in de cel

Aan het begin van de zomervakantie verwittigde PZ Westkust de bevolking voor verschillende diefstallen van fietsendragers. De verdachte dief werd vorige week aangetroffen te Nieuwpoort. Vandaag 12 september bevestigde de raadkamer zijn aanhouding.

centraal politiehuis

De voorbije zomer kreeg PZ Westkust regelmatig een melding van diefstal van fietsendragers van het merk Thule. Heel wat slachtoffers merkten na een fietstocht op dat hun fietsendrager was gestolen.

Ons politieteam ging over tot een grondig onderzoek dat zijn vruchten afwierp. Een mogelijke verdachte werd in beeld gebracht en kon gelinkt worden aan de diefstallen. De man zakte met een gehuurde bestelwagen af naar de kust waar hij verschillende malen zijn slag kon slaan. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne, vorderde een gerechtelijk onderzoek.

Op dinsdag 5 september werd de verdachte gesignaleerd te Nieuwpoort. Politiezone Westkust startte een succesvolle zoekactie op. Even later lokaliseerde onze ploeg de verdachte en konden we hem arresteren. Na een huiszoeking werd de verdachte voorgeleid voor de onderzoeksrechter die besliste de man aan te houden. Vandaag kwam de verdachte voor de raadkamer te Veurne. De raadkamer besliste om de aanhouding met een maand te verlengen.

Het onderzoek wordt verdergezet. Op vandaag staat vast dat de verdachte in aanmerking komt voor een 15-tal diefstallen van fietsendragers langs de Belgische kust, tussen Koksijde en Blankenberge.

Labels