Mogelijke oplichting mondmaskers

Er loopt bij PZ Westkust en bij de Economische Inspectie een onderzoek naar een man (geboren in 1983) uit De Panne die via het internet mondmaskers te koop aanbood.

Op 22/03 deed een slachtoffer online melding bij de Economische Inspectie over mogelijke feiten van oplichting. Het slachtoffer betaalde 905 euro voor 20 mondmaskers, maar de bewuste mondmaskers werden nooit geleverd.

Gisterenmiddag 07/04 werden de computer en de gsm van de verdachte in beslag genomen. Die toestellen zullen uiteraard verder onderzocht worden.

De verdachte beweert dat hij zelf alles bestelde bij Ali Baba, maar dat zijn bestelling daar vertraging opliep. Naar eigen zeggen had hij maximum een twintigtal klanten.

Verder onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de vork precies aan de steel zit. In ieder geval mogen sinds een ministerieel besluit van 22 maart mondmaskers enkel door een apotheek en op doktersvoorschrift verkocht worden. De website van de Pannenaar werd dan ook van het internet gehaald. In de woning van de betrokkene werden geen mondmaskers aangetroffen.