Nederlandse meesteroplichter in cel dankzij ANPR-netwerk en snelle interventie van PZ Westkust

Dankzij ons ANPR-netwerk (Automatic Number Plate Recognition) werd een Nederlandse oplichter van 76 jaar vandaag 09/04 opgesloten in de gevangenis van Brugge.

Gisteren 08/04 omstreeks 15 uur kregen de medewerkers van ons RTIC (Real Time Intelligence Center/dispatching) melding dat een verdacht voertuig (gekend voor oplichting) de zone binnenreed. Onze ploegen startten vliegensvlug hun zoektocht. Ook de buurtpreventieapp werd ingeschakeld. Dankzij het goede teamwerk van onze ploegen troffen we het voertuig binnen het uur aan in de W. De Roolaan te Nieuwpoort.

In de wagen zat een 18-jarige man die rondreed met het familievoertuig zonder zijn rijbewijs op zak. Zijn vader en grootvader kwamen even later ter plaatse om de man en het voertuig op te halen.

Zowel de 76-jarige grootvader als de 50-jarige vader kwamen in aanmerking voor feiten van oplichting in verschillende politiezones. Het ging om deur-aan-deurverkoop/verkoop op werven van werkmaterialen zogezegd van een “merk”. In werkelijkheid kochten de slachtoffers materialen van mindere kwaliteit aan woekerprijzen.

De 50-jarige vader mocht beschikken, de 76-jarige vader verblijft nu voor langere tijd in de gevangenis van Brugge.

Mooi werk!