Nieuwe dronewagen voor PZ Westkust

Politiezone Westkust hecht veel belang aan innovatief materiaal van topkwaliteit. Dankzij de steun van UK Borderforce nam het politiecollege onlangs een voertuig in ontvangst dat volledig is uitgerust met de nieuwste technologieën en dat zal worden ingezet door ons droneteam.

dronewagen

Het nieuwe voertuig is volledig naar onze wens gebouwd en naar onze noden uitgerust zodat ons droneteam nog beter, sneller en performanter kan werken. De terreinwagen kan worden omgebouwd tot een mobiel commandocenter. Dankzij het ingebouwde scherm streamen we live beelden en sturen we deze door naar verschillende partners, de kofferruimte is volledig ingedeeld op maat van de drones en de wagen is uitgerust met speciale belichting, Starlink en 5G router.

Voorzitter van het politiecollege PZ Westkust en burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche: “In 2019 waren we één van de eerste politiezones die drones inzetten. We staan niet stil en blijven inzetten op innovatie. Dankzij UK Borderforce – die deze dronewagen volledig financierde – beschikken we over een voertuig van topkwaliteit dat volledig naar onze wens is gebouwd en is uitgerust met de nieuwste technologieën. Zo zorgen we voor nog meer veiligheid in Koksijde, De Panne en Nieuwpoort.”

Het droneteam van PZ Westkust beschikt op dit moment over 9 drones: één oefentoestel en 8 toestellen om effectief op het terrein in te zetten. De drones helpen ons bij evenementen, bij verdwijningen, verkeershandhaving, gerechtelijke vaststellingen, in de strijd tegen transmigratie, …  Samen met collega’s van PZ Polder, PZ RIHO en PZ Vlas is het WVL4-droneteam permanent beschikbaar.