Nieuwe mountainbikes voor De Zeewolven

Je hebt ze ongetwijfeld al eens gezien, onze Zeewolven. Wat ooit startte als een vrijwillig initiatief van enkele inspecteurs, groeide in de loop der jaren uit tot een vaste waarde binnen het korps van PZ Westkust: het mountainbiketeam.

MTB-Team Zeewolven

Herkenbaar aan hun oranje outfit en korte broek kun je ze echt overal aantreffen. Vooral op moeilijk bereikbare plaatsen zoals de duinen, kleine paden, het bos en de dijk maar ook in specifieke wijken en buurten. Het team werd in de loop der jaren ook ingezet op grotere evenementen zoals bv. de jaarlijkse Beachrun en de WVL4 National K9-Day.

Het project werp sinds de oprichting in 2015 jaar op jaar zijn vruchten af en boekte reeds heel wat positieve resultaten. Zo konden de mountainbikers verschillende verloren gelopen kinderen met hun ouders herenigen. Daarbovenop brengt dit team bij aan een betere aanspreekbaar- en zichtbaarheid op het terrein, kunnen ze sneller tussenkomen op drukke en moeilijk toegankelijke plaatsen en komt het de fysieke conditie en gezondheid van dit sportief politieteam ten goede.

INP Bernaert, HINP/Kapitein Provost en INP Selleslagh

De Zeewolven mochten deze week zes nieuwe mountainbikes ontvangen die ondertussen al uitvoerig getest en benut werden.  De mountainbikes van het type Bike Patrol zijn speciaal voor politiediensten ontwikkeld en zijn bestand tegen ruw en intensief gebruik. Zo hebben ze geen traditionele ketting maar een riemaandrijving die vlot schakelt en weinig onderhoud behoeft. Gecombineerd met wel 14 versnellingen en schijfremmen die voor meer remkracht zorgen zijn het comfortabele, snelle en wendbare fietsen.

Hetzelfde type fiets wordt ook gebruikt door Nederlandse en Zweedse politie, verschillende gemeenten en nooddiensten zoals het Rode Kruis en ambulance, maar ook boswachters kun je spotten op dit model.

Je komt ze ongetwijfeld wel eens tegen!

MTB Team Zeewolven