Nieuwe voertuigen voor PZ Westkust

Het voertuigenpark van PZ Westkust breidt opnieuw uit. Dankzij de steun van UK Borderforce nam het politiecollege twee EZ Raiders in ontvangst. 

De EZ Raiders zijn milieuvriendelijke 4x4 voortbewegingstoestellen die volledig elektrisch rijden. 

Ze zullen hoofdzakelijk ingezet worden voor controles op het strand, in de duinen en op de Zeedijk van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort. Omdat de voortbewegingstoestellen traag rijden, zullen burgers makkelijk hun vragen aan ons politieteam kunnen stellen. 

De voertuigen zullen ook gebruikt worden tijdens ordediensten zoals het begeleiden van een stoet. Doordat de bestuurder iets hoger staat, heeft hij of zij meteen een beter overzicht. 

Voorzitter van het politiecollege PZ Westkust en burgemeester van Koksijde Marc Vanden Bussche: “PZ Westkust is opnieuw pionier als de eerste politiezone in ons land die de EZ Raiders inzet. We zullen nog beter de strijd voeren tegen transmigratie zodat strandbezoekers met een veilig gevoel kunnen genieten van onze mooie stranden. Door telkens te investeren in materiaal van hoge kwaliteit, zorgen we ervoor dat medewerkers graag bij PZ Westkust werken.”

Labels