Opgepast voor oplichting

Op dinsdag 9 oktober kregen wij melding van een oplichtingszaak. Een 83-jarige man werd aan een bank in Nieuwpoort aangesproken door twee onbekenden in de Franse taal.

Een van de verdachten sprak het slachtoffer aan en deed alsof hij een leverancier van laptops was. De oplichter maakte de 83-jarige man wijs dat zijn zoon bij hem en laptop besteld had en dat de bejaarde man, zoals afgesproken met de zoon, de laptop moest voorschieten.

Om zijn verhaal geloofwaardig te maken, deed de oplichter alsof hij de zoon telefonisch contacteerde voor de bevestiging.

De bejaarde man haalde 2300 euro van zijn rekening en overhandigde het geld aan de oplichters. Bij thuiskomst stelde de bejaarde man vast dat hij in plaats van een laptop een croque monsieur machine overhandigd kreeg.

Ondertussen kregen wij op 10/10 een tweede melding van een 78-jarige man dat hij eveneens werd aangesproken door het duo toen hij op wandel was in De Strandlaan. Hij ging echter niet op het aanbod in.

De verdachten verplaatsen zich in een zwart voertuig met vreemde nummerplaat. Beide mannen zijn ongeveer 1,75 meter groot, hebben kort haar en zijn ongeschoren (1 van hen heeft een korte baard). 1 van de 2 mannen is corpulent gebouwd.

Wees dus alert en verwittig ons op het nummer 058 533 000 indien u zelf de mannen opmerkt of indien ook u aangesproken werd.