Opmerkelijke sportprestaties

Inspecteur Mercy liep zondag 5 mei de sporkin ¼ triathlon Veurne. De wedstrijd bestond uit 1200m zwemmen, 46km fietsen en 11km lopen. Mercy kon zijn persoonlijk doel behalen door binnen de 3h en 15min te eindigen. (2h 59min en 49 sec)

1-4 triathlon

Mercy had tot tweeënhalf maand geleden nog maar weinig ervaring met een koersfiets dus koos er voor om dit avontuur onder begeleiding aan te gaan. Via Coast Endurance Training (CET) kreeg hij een voorbereidingsprogramma die hem hielp zijn doel te bereiken. “Dit heeft me geholpen om elke dag de trainingen te volbrengen, want als je op je eentje moet trainen durf je al snel eens zeggen dat je geen goesting hebt” aldus Mercy. Zo’n voorbereiding vergt natuurlijk heel wat tijd, discipline en planning. Al liep dat niet van een leien dakje: de maand voor aanvang van de wedstrijd kampte Mercy met een scheenbeenblessure. Hij geeft aan aan zijn vrije tijd nog nooit eerder zo goed te hebben benut. “Sporten is effectief gezond, ik voel mij beter en energieker”.

De Sporkin ¼ triathon is nog maar het begin voor deze ambitieuze sporter, aankomend weekend neemt hij deel aan 'Dwars door Brugge', een loopwedstrijd van 15 km.
Daarna volgt de 20km van Brussel en in augustus staat de 111 Triatlon Jabbeke op Mercy’s agenda waar er 1km zwemmen, 100km fietsen en 10km lopen op de planning staat.

“In 2020 neem ik opnieuw deel in Veurne, om mijn huidige tijd te kloppen” besluit Mercy.