Opnieuw goud voor PZ Westkust op 7de internationale schietwedstrijd Franco-Belge

De politiezone Westkust won de zevende editie van het schutterstreffen met de Franse Gendarmerie, de Franse Gendarmerie Nationale, Basis Koksijde en een VIP ploeg. Het tornooi op 4 februari ging door in de schietstand van de Nieuwpoortse Wapensportkring en voor de logistieke ondersteuning kon gerekend worden op de medewerking van Westkust Shooting Club.

Schutterstreffen 2020 - PZ Westkust

De wedstrijd bestond uit verschillende schietproeven waarbij per proef gebruik werd gemaakt van een ander type wapen. Voor de verschillende politiediensten die al jaren nauw samenwerken was dit de ideale gelegenheid om banden te versterken en met een wapen van een collega te vuren.

In ploegverband won PZ Westkust met een schitterende score van 1051 punten. Het team van PZ Westkust mocht dan ook de trofee en de gouden plaketten in ontvangst nemen. De zilveren medaille was voor de ploeg van Defensie Basis Koksijde met 1029 punten, brons ging naar het team van korpschef Nicholas Paelinck met 957 punten.

Bovenop de groepswinst sleepte PZ Westkust ook nog een zilveren medaille binnen. Inspecteur Coopman Joachim scoorde individueel maar liefst 272 punten en zat zo de winnaar van de gouden medaille, dhr. Persyn Bart van Defensie Basis Koksijde, op de hielen. De titel voor beste vrouwelijke schutter ging naar Chef Lucie Willaert van de Gendarmerie de Ghyvelde, zij had een score van 235.

Individueel scorebord:

  1. De heer Persyn Bart – Defensie BKOK (274 punten)
  2. INP Coopman Joachim – PZ Westkust (272 Punten)
  3. Colonel Veron Adrien – Gendarmerie National section de Recherches (269 punten)

 

Schutterstreffen 2020 Groep