Overslaan en naar de inhoud gaan
Bel voor dringende politiehulp 101. Geen spoed, wel politie? Bel 058 533 000.
Banner nieuwe website

Politie Westkust treft 37 transitmigranten aan tijdens gerichte actie

Op dinsdag 26/06 vond in de politiezone Westkust een actie plaats in het kader van de transitmigrantenproblematiek. De spoorwegpolitie en het CIK West-Vlaanderen (interventiekorps van de federale politie) leverden bijstand aan de leden van de PZ Westkust.

 

De politie controleerde op de DK-bussen (busverbinding tussen Duinkerke en Adinkerke) en trof daar 35 transitmigranten aan.

Het betrof 11 Irakezen, 5 Eritreeërs, 5 Afghanen, 3 Pakistanen, 3 Iraniërs, 3 Vietnamezen, 2 Ethiopiërs, 2 Syriërs en 1 Nigeriaan.

6 transitmigranten waren reeds gekend als illegale vreemdeling. 1 andere persoon was gevlucht uit het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel, hij werd terug naar daar overgebracht.

Naast de DK-bussen controleerde de politie ook op verschillende “hotspots” (plaatsen waar dikwijls transitmigranten worden aangetroffen). Aan het station in Adinkerke werden 2 transitmigranten van Iraakse nationaliteit aangetroffen.

De politie Westkust houdt op regelmatige tijdstippen dergelijke gerichte acties en blijft de transitmigrantenproblematiek opvolgen.
 

Laatste nieuws