Politie Westkust treft 37 transitmigranten aan tijdens gerichte actie

Op dinsdag 26/06 vond in de politiezone Westkust een actie plaats in het kader van de transitmigrantenproblematiek. De spoorwegpolitie en het CIK West-Vlaanderen (interventiekorps van de federale politie) leverden bijstand aan de leden van de PZ Westkust.

 

De politie controleerde op de DK-bussen (busverbinding tussen Duinkerke en Adinkerke) en trof daar 35 transitmigranten aan.

Het betrof 11 Irakezen, 5 Eritreeërs, 5 Afghanen, 3 Pakistanen, 3 Iraniërs, 3 Vietnamezen, 2 Ethiopiërs, 2 Syriërs en 1 Nigeriaan.

6 transitmigranten waren reeds gekend als illegale vreemdeling. 1 andere persoon was gevlucht uit het gesloten asielcentrum in Steenokkerzeel, hij werd terug naar daar overgebracht.

Naast de DK-bussen controleerde de politie ook op verschillende “hotspots” (plaatsen waar dikwijls transitmigranten worden aangetroffen). Aan het station in Adinkerke werden 2 transitmigranten van Iraakse nationaliteit aangetroffen.

De politie Westkust houdt op regelmatige tijdstippen dergelijke gerichte acties en blijft de transitmigrantenproblematiek opvolgen.